God Jul!

Birgit Rodin skriver: ”Familjen Kallin i Moflo firar jul. Förmodligen omkring 1920. Edvard är jultomte. August Kallin (1873-1936) Karin Kallin (1876-1924). Yngste sonen på bilden Frans Algot (1905-1971).”

Britt-Inger Lidström kompletterar: ”Hon som står längst till höger är Ester Henriksson, det är en syster till min farmor. Hon gifter sig senare med August Kallin när han blir änkeman. De hade affärn´ i Norrmoflo. Den unge mannen längst bak är sonen Valter Kallin.”

Tack Birgit Rodin för fotot! Ett fantastiskt tidsdokument av julfirande på 1920-talet.

En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla hembygdens vänner!

 

 

This entry was posted in Allmänt, Byar. Bookmark the permalink.

3 Responses to God Jul!

 1. Lars Eric Forssén says:

  Det här är den första bild på julfirande från våra föräldrars tid som jag sett! Min pappa berättade om hur han sprang i byns gårdar och kastade in klappar och sedan sprang lojt ut igen (för han ville ju bli fasttagen – och trakterad med något gott). Den här bilden kanske är ännu äldre. Min pappa julsprang i Näs i Sidensjö på början av 1920-talet.

  • Anita says:

   Ja, jag tycker också att det är ett fantastisk tidsdokumnet av ett julfirande på 1920-talet! Tomteutstyrseln ser dock lite märklig ut. 🙂 Jag tror inte att tomten var så vanligt förekommande i familjer i våra bygder, men granen och några klappar hade nog de flesta.

 2. Lars Eric Forssèn says:

  Ja, lösnäsa och peruk är ju långt ifrån den tomte med skägg vi nu känns vid…!