I sommar händer det!

Pelle Molins stuga i Näsåker

 

Pelle Molinsällskapet har många spännande saker på gång i sommar!

Först och främst är det som vanligt ”Talet vid stenen” den 8 juli klockan 19.00 i Tjäll, Sollefteå. ”Talet vid stenen” är ett årligt evenemang på Pelle Molins födelsedag utanför den gård där han föddes.

Årets talare blir Christer Borg, den eminente miljökämpen från Näsåker som kämpar för att rädda alla Norrlands älvar från att förstöras och begränsas av kraftverksutbyggnader. Pelle Molins ”egen” fors, Nämforsen, är ju redan utbyggd, men även den har under senare år varit utsatt för försök att torrläggas helt och hållet. Men där har Christer Borg gått i spetsen för att rädda Nämforsens nuvarande vattendrift. Det är en stor glädje för Pelle Molinsällskapet att Christer vill komma och berätta om sin kamp för älvarna i Norrland.

En stor nyhet för i år är att Pelle Molinsällskapet kommer att dela ut det allra första Pelle Molinpriset någonsin! Detta sker också i samband med ”Talet vid stenen”, och det är en stor glädje för Pelle Molinsällskapet att få dela ut priset till en mycket lovande konstnär, helt i Pelle Molins anda!

2011 års pristagare är den unge lovande filmskaparen Andreas Öhman från Styrnäs i Ådalen för hans uppmärksammade film ”I rymden finns inga känslor.”

”Talet vid stenen” den 8 juli kl. 19.00 är i Tjäll strax söder om Sollefteå. Det är skyltat från riks 90 ner till Tjäll.

 

Övriga evenemang i juli:

Den 13 juli kl.15.00 Cissi Jakobsson från Pelle Molinsällskapet läser novellen ”Kams” av Pelle Molin i Pelle Molin-stugan i Näsåker, och därefter går vi till bagarstugan på Prästnipan och äter kams!

Den 25 juli kl. 15.00 kommer Mariann Hedman i Pelle Molinsällskapet att läsa några brev av Pelle Molin ur Isabella Josefssons nya uppmärksammade bok ”Pelle Molins brev”. Plats: Pelle Molin-stugan i Näsåker. I samband med det blir det försäljning av boken.

Varmt välkommen!

Arrangörer: Pelle Molinsällskapet och Näsåkers Hembygdsförening.

Pelle Molinsällskapets hemsida: http://pellemolin.se/

This entry was posted in Allmänt, Pelle Molin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.