Johannes Kallins dagbok från Juli 1909

img044Översta raden från vänster: Johannes Kallin, ? troligen Alfred Lidén, Fenny Lidén (gift med Johannes) Per Lidén.Sittande: ? troligen Viktor Lidén, Märta, gift med Per Lidén.
 
 
 
Torsdag 1 juli 1909

”Blåsigt väder den här dagen, men vi får ej nå regn. Åkern håller på att taga skada av torkan och intet regn får vi våra lägdor är så dåliga i år så jag har aldrig sett sämre. Lördag som var gick Fenny å jag å Berta till Moflo till morfars, låg där i två nätter. Blev bjuden in hos Per å, som hade mycket främmande. På måndag var vi åt till August och fick middag, kaffe å en alkoholfri sup. Så blev vi bjuden till Nils Nordin på kaffe. På kvällen gick vi hem till Forsås, fick skjuts av Tenglund från Petter Ols och till Brores.

Tisdagaftonen kom Alfred och båda mig till att fara med till Sollefteå. Vi åkte ned på fyra timmar på cykel. Vi var på banken efter räntan. Dagen efter följde vi Eden från Sollefteå och till Ed, därifrån och hem åkte vi cykel, stark motvind. Kom hem vid halv 11-tiden mycket trötta av färden. Idag har jag grävit på potatislandet, hann ej med alltihop.”

edenJohannes skriver att de ”följde Eden” det är antagligen ångbåten här ovan, de har åkt med. Fotot har jag hittat på Sollefteå Bilddatabas, tyvärr är upplösningen inte så bra. Att de togs alkoholfria supar beror på att nykterhetsrörelsen var mycket aktiv under den här tiden … men supas skulle det 🙂

 

 

This entry was posted in Johannes Kallin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.