Johannes Kallins dagbok från mars 1911

tokjonk”Ers-Viktor” i Rå, ”Tok-Jonke” (som fick en mössa och klocka av Johannes) och ”Bäckmans-Margreta” i början av 1900-talet.

Sön. 5 mars 1911

”Fint solsken har det varit idag. Anna-Stina har varit till kyrkan och när jag ätit middag gick jag till kommunalstämma för att höra om vi skulle köra nå mer från Lidströms byggningen och till fattighuset. Det blev en het debatt, för Englund i Rå ville taga stugan på ackord, på 200 kronor. Det har blivit dyrt, nu när som vi har kört så mycket av den, men de beslutade att sätta dagpenningen av 5 kr. per dag. Det är nog lite det när som det är så långt att köra och det värsta är, så mycket emot att köra.

I går kväll när vi hade kört sista lasset för dagen körde jag till Anna Wallgren i Rå och vilde en stund, jag skulle hälsa på Jonas Wallgren, var där tills det började mörkna. Fanny har nu ränt sö till Elias för att höra åt med honom att gå hit och slakta en kalv i morgon. August Näsman var hit på f.m. och sade att konstgödseln hade kommit nu till Selsjön, om jag ville fara efter ett lassfick jag. Och så har Tok-Jonk från fattighuset varit hit och fått en mössa å en klocka av mig.”

This entry was posted in Allmänt, Johannes Kallin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.